Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници, водени

...
 
Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници, водени
Коментари Харесай

Саудитска Арабия намалява добива си на петрол 

 

Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, водени от Русия, известни като формата „ ОПЕК + “ се споразумяха в неделя да дефинират нова индустриална цел от общо 40,46 млн. барела дневно, започвайки от януари до декември 2024 г, предава БНР.

Променените квоти значат, че производството на нефт ще бъде понижено с в допълнение към 1,4 млн. барела дневно по отношение на настоящите равнища. В същото време петролният картел резервира непроменена индустриалната база до края на тази година.

Саудитска Арабия разгласи непринудено в допълнение редуциране на добивите с 1 млн. барела дневно, което да влезе в действие още този юли. По този метод водещият петролен производител ще понижи своето произвеждане от началото на юли до към 9 млн. барела на ден, което е най-ниското равнище от няколко години насам, в опит Риад да ограничи поевтиняването на значимата енергийна суровина.

Междувременно Русия не пое ангажимент да понижи в допълнение производството си, а на Обединените арабски емирства беше разрешено по време на срещата в неделя да покачат индустриалните си цели за идната година.

Досега „ ОПЕК + “ редуцира взаимното си петролно произвеждане с 3,66 млн. барела дневно, което съставлява 3,6% от световното търсене, в това число контрактуваното през предходната година редуциране а с 2 млн. барела и доброволни съкращения от 1,66 млн. барела дневно, контрактувани през април тази година.

Следващата среща на „ ОПЕК + “ ще се организира на 26 ноември във Виена.

 

Етикети: ОПЕКпетролСаудитска Арабия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР